12 Eylül 2011 Pazartesi

Horlama Sorunu

Horlama Sorunu
Er ya da geç hemen her çiftin karşılaşacağı bir sorundur horlama. Son derecede rahatsız edici, hem horlayan için hem de bu resitali dinlemek zorunda kalan kişi için sinir bozucu, aynı zamanda sağlık için de olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir olaydır. Geceyi size zehir eder, bir damlacık uykunuz burnunuzdan gelir. Aynı durum horlayan için de geçerlidir. Her ne kadar dışardan bakan kişi için "horul horul uyuyor" izlenimi uyandırsa da aslında horlayan kişi rahat bir uyku uyuyamaz. Asla gerektiği gibi dinlenemez. Ayrıca horlayan kişiler uyku sırasında sık sık "uyku apnesi" olarak da bilinen solunum durması hastalığı ile karşılaşırlar. Uyku apnesi sinsi ve tehlikeli bir hastalıktır ve sonu ölümle bitebilir. Genelde Aşırı horlayan insanlarda görülür. Hemen her yaş grubunda görülebilir. Horlamanın zararları bu kadarla da bitmiyor. Gün boyu yorgunluk, dikkat eksikliği, iş kaybı, psikolojik rahatsızlıklar, aile içi geçimsizlik, toplumdan dışlanma(yurt yatakhanesi, asker koğuşu, çalışanların toplu olarak yattıkları yatakhaneler gibi mekanlarda) vb. pek çok sorunu da beraberinde getirmekte.

Niye Horlarız?

Horlamanın pek çok sebebi olabilir bunların başlıcaları;
1- Burunda grip, nezle gibi bir hastalığa ya da fizyolojik bir rahatsızlığa bağlı daralma.
2- Dil ve boğaz kaslarının gevşemesi.
3- Geniz etinin ya da bağdemciğin aşırı büyük olması(özellikle çocuklarda).
4- Damağın aşırı yumuşak olması.
5- Aşırı yorgunluk.
6- Fazla kilolar.


Horlama Tedavisi

* İlk olarak başvurulması gereken tedavi yöntemi kilo vermektir. Vücuttan giden fazla kilolar ile birlikte horlama azalır.
* Sırt üstü yatmak yerine sağa ya da sola doğru yatmak tercih edilmelidir.
* Spor yapılmalı, hareketsiz bir yaşamdan ve stresten uzak durulmalıdır.
* Yatmadan önce kas gevşetici esneme hareketleri yapmak; vücudu esneterek rahatlatmak da iyi sonuçlar verebilir.
* Aşırı yorulamamaya ve yatağa çok yorgun girmemeye dikkat edilmelidir.

Tüm bu saydığımız yöntemlerin işe yaramadığı durumlarda hasta mutlaka bir doktora gitmelidir. Bazı vakalarda cerrahi müdahale gerekebilir. Ancak cerrahi müdahalenin de %100 garantisi yoktur. Cerrrahi operasyon istemeyenler son olarak burun bandlarını kullanmayı seçebilirler. Burun bandları burnun daralan hava kanalını açarak rahat bir nefes almayı sağlarlar. Burun bantları bütün ecanelerden, sağlık ürünü satışı yapılan sitelerden alınabilir. Kullanımları kolay, pratik ve etkilidirler. İnternette burun bandı diye aratırsanız karşınıza çıkacak olan ilk marka Breateright'tir. Kullanımı kolay,pratik ve etkilidir.

Breatheright horlama BandıBreatheRight Burun Bandı 

Breathe Right, burun kanallarını açarak rahat nefes alınmasına ve burun tıkanıklığının giderilmesine yardımcı oluyor. Uyku sırasında daha rahat nefes alıyorsunuz

İngiltere’den ithal edilen ve ilaç içermeyen Breathe Right Burun Bantları, burun tıkanıklığına anında ve uzun süren rahatlama sağlıyor. Patentli esnek tasarımı ile burun derisini hassas biçimde yukarı doğru kaldıran Breathe Right, burun deliklerini dışa doğru çekerek geniz yolunu açıyor, böylelikle rahat ve sorunsuz nefes alınmasına yardımcı oluyor.


Burundan hava akışını ve nefes almayı kolaylaştırdığı klinik olarak kanıtlanan Breathe Right, burun kanallarının açılmasını % 40 oranında arttırırken, burundan hava alımını % 31’e kadar yükseltiyor. Otururken % 80, yatarken ise % 50 oranında daha rahat nefes alınmasını sağlıyor.

Breatheright Burun Bandı

Horlamaya son…

Burun tıkanıklığı ağızdan nefes almanıza sebep olacağı için horlamaya neden olabilir. Bu durum sizin ve eşinizin uyku sorunu yaşamanıza neden olabilir. Breathe Right burun bantları, burnunuzdan daha rahat nefes almanızı sağlayarak horlamayı azaltabilir, hatta tümüyle ortadan kaldırabilir. Horlamayı azaltması için ardarda 6 gün boyunca kullanılması tavsiye edilir. Horlamayı azaltmada en iyi sonucu almak için geceleri kullanılması tavsiye edilir.


Nasıl etki gösterir?

Çift esnek bantlar burnunuzu hassas biçimde yukarı doğru kaldırır. Özel yapışkan, bandın rahat biçimde yerinde kalmasını sağlar. Burun kanatlarını dışa doğru çekerek geniz yolunu açar. TEK KULLANIMLIKTIR. 10 bant...

Kaynaklar:

saglikliyasa.com
horlama.com
hekimce.com

Breatheright Horlama Bandı'nı İnternetten Satın Alabilirsiniz



Hiç yorum yok: